+31 030 268 4882 praktijk@mondzorgorion.nl

Facings plaatsen in Overvecht

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein

Wat is een facing?

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. Met behulp van facings kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien met minimale ingrepen. Zo kan hij de vorm, of de kleur, van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren. Wij laten u graag zien wat mogelijk is, als u geïnteresseerd bent in facings plaatsen in Overvecht.

Specialistische tandbehandeling

Een facing wordt van porselein of composiet gemaakt en wordt over de voorkant van de tand aangebracht. In vergelijking met een kroon hoeft er alleen een kleine stukje voortand weg geslepen te worden. Hierdoor blijft er dus veel meer van uw eigen glazuur, en ander tandweefsel, over. Dit heeft voordelen voor de sterkte van uw tand en ook de zenuw wordt niet beschadigd.

Het plaatsen van een facing vereist een hoge mate van vakmanschap. Het is een uitdaging om ervoor te zorgen dat u weer een prachtig, en functioneel, gebit krijgt. Wij zijn u graag van dienst bij Mondzorgpraktijk Orion!

 

T

Als het mogelijk is om het gewenste esthetische resultaat te bereiken met een facing dan heeft dit altijd onze voorkeur, waarbij de voorkeur uitgaat naar composiet-facings omdat eigen tandweefsel en glazuur behouden blijft. Bijkomend voordeel is dat de kosten van een composiet facing goedkoper zijn dan die van porselein.

Het is belangrijk nauwkeurig te werk te gaan. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd en maken gebruik van een loepbril, of zelfs een tandheelkundige microscoop, voor vergroting.

Behandelplan, kosten en verzekering

Indien u een facing denkt nodig te hebben zal Mondzorgpraktijk Orion eerst een begroting opstellen van de te verwachten kosten. Raadpleeg eerst uw verzekering voor eventuele vergoedingen. Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft.

B

Wij geven u graag uitleg over het ontstaan van uw klachten, de bestaande behandelingen en de nodige preventiemaatregelen. Neem de meestvoorkomende tandartsbehandelingen op onze pagina ‘Behandelingen‘ door.

 

Word patiënt door u hier direct in te schrijven

De Tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Orion zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van tandheelkundige behandelingen.

Onze zorgverleners zijn aangesloten bij het Kwaliteitsregister Tandartsen en het Register Preventieassistenten

Mondzorg Orion

Mondzorgpraktijk Orion in Utrecht Overvecht is een kleinschalige tandartspraktijk waar de patiënt centraal staat! Wij hechten grote waarde aan uitstekende service en specialistische kennis met veel persoonlijke aandacht voor uw probleem.

Contact

Gambiadreef 58, 3564 ES Utrecht
Email: praktijk@mondzorgorion.nl
Tel: 030 268 4882
Volg ons op:
 Facebook 

De behandeldagen zijn dinsdag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00 uur. Ook is het mogelijk om op zaterdag een afspraak te plannen.
Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur en van 12:30 tot 17:00 uur.
Voor spoedgevallen buiten openingstijden belt u 0900 821 22 30

KvK-nummer 85026735

Bel 0302684882
×

Plan uw afspraak of stel een vraag.
حدد موعدك أو اطرح سؤالاً.

× Afspraken of vragen | مواعيد أو أسئلة