+31 030 268 4882 praktijk@mondzorgorion.nl

Kinderen

Gratis, betaalbare en goede tandverzorging voor kinderen vinden wij belangrijk!

Tandverzorging voor kinderen: zonder angst voor de tandarts

Onze professionals besteden veel aandacht aan de begeleiding van kinderen tijdens de behandeling. Wij snappen het al te goed als uw kind angstig voor de tandarts is. Daarom is ons voornaamste doel om de tanden, op een zo aangenaam mogelijke wijze, in goede conditie te behouden. Onze tandarts is zeer ervaren in kindvriendelijke tandheelkunde.

Gratis, en goede, tandverzorging voor kinderen vanaf 2 jaar

Vanaf het moment dat het eerste tandje van uw baby doorkomt is het van belang dat er gepoetst wordt. Elke keer als u de fles gegeven heeft kunt u de tandjes poetsen. Wij raden u aan om daarna geen melk, maar alleen nog water te geven.

In belang van een optimaal gezond gebit raden wij ouders aan om hun kind vanaf twee jaar te laten wennen aan een bezoek bij de tandarts. In de eerste instantie staat het laten wennen centraal. Uw kind maakt op een speelse wijze kennis met de tandartsstoel, tandpasta en tandenpoetsen.

Preventieprogramma

Wij bieden het preventieprogramma ‘Gewoon Gaaf’ aan. Het betreft een behandelmethode voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Aan de hand van instructievideo’s en poetsles geven wij kinderen op een toegankelijke, en begrijpbare, wijze voorlichting. De methodiek geeft zowel u als uw kind inzicht in het ontstaan van gaatjes enerzijds en wat uw invloed hierop is anderzijds. Het preventieprogramma gaat er vanuit dat wanneer uw kind een gezonde voedingsstijl en mondhygiëne heeft, dat zijn/haar gebit gewoon gaaf zal blijven! Voor meer informatie kunt terecht op www.gewoon-gaaf.nl

G

Naast de voorlichting, goed poetsen en op regelmatige basis op controle komen bieden wij een preventieve fluoridebehandeling aan. In de volksmond wordt dit ook wel ‘fluor happen’ genoemd. Uw kind zal op een mal, gevuld met pasta, moeten bijten. Dit draagt bij voor aan een blijvend sterk gebit van uw kind.

Word patiënt door u hier in te schrijven

Regelmatige tandartscontrole

Periodieke controle is voor kinderen heel belangrijk. Het verschil tussen een kinder- en een volwassen gebit heeft met de bevattelijkheid van een kindergebit te maken. Gedurende de groei naar een volwassen gebit heeft het een grotere kans om gaatjes in de tand te ontwikkelen. Dit kan een hoop pijn veroorzaken! We kunnen er snel bij zijn als het nodig is. We zijn ook goed in staat gebleken om een vertrouwensband met uw kind aan te gaan. Óók als uw kind angst voor de tandarts heeft.

Gratis tandverzorging voor kinderen

De tandheelkundige behandelingen worden bij kinderen, tot hun 18e levensjaar, vergoed door de basisverzekering. Ieder kind heeft een uniek gebit, daarom houdt het persoonlijk behandelplan rekening met de doorbraakfase van de blijvende gebitselementen, mondverzorging en de ontwikkeling van gaatjes.

Behandelingen

Bekijk al onze beschikbare behandelingen

De Tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Orion zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van tandheelkundige behandelingen.

Onze zorgverleners zijn aangesloten bij het Kwaliteitsregister Tandartsen en het Register Preventieassistenten

Mondzorg Orion

Mondzorgpraktijk Orion in Utrecht Overvecht is een kleinschalige tandartspraktijk waar de patiënt centraal staat! Wij hechten grote waarde aan uitstekende service en specialistische kennis met veel persoonlijke aandacht voor uw probleem.

Contact

Gambiadreef 58, 3564 ES Utrecht
Email: praktijk@mondzorgorion.nl
Tel: 030 268 4882
Volg ons op:
 Facebook 

De behandeldagen zijn dinsdag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00 uur. Ook is het mogelijk om op zaterdag een afspraak te plannen.
Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur en van 12:30 tot 17:00 uur.
Voor spoedgevallen buiten openingstijden belt u 0900 821 22 30

KvK-nummer 85026735

Bel 0302684882
×

Plan uw afspraak of stel een vraag.
حدد موعدك أو اطرح سؤالاً.

× Afspraken of vragen | مواعيد أو أسئلة