+31 030 268 4882 praktijk@mondzorgorion.nl

Wortelkanaalbehandelingen

Endodontologie: Een discipline van uw tandartspraktijk in Utrecht Overvecht

Een wortelkanaalbehandeling in Utrecht Overvecht ondergaan?

Als de zenuw van uw gebit onder invloed van tandbederf geïrriteerd geraakt is en u heeft een ontstoken wortelkanaal, dan bent u gebaat bij een wortelkanaalbehandeling. Dit kan zich ook voordoen bij een lekkende vulling. Bijna alle wortelkanaalbehandelingen worden door ons uitgevoerd onder een microscoop.

Wat is een wortelkanaal?

Ondanks dat u wortels niet ziet hebben zij een belangrijke functie te vervullen. Wortels zitten onder de kaak in het tandvlees vast en zorgen dat de tanden daar blijven zitten. Een wortel bestaat uit meerdere wortelkanalen, die weer uit zenuwvezels en kleine bloedvaten bestaan. Dit levend weefsel wordt ook wel pulpa genoemd. Het lekken van een vulling of tandbederf is aanleiding voor een ontsteking. Dan is een wortelkanaalbehandeling in Utrecht Overvecht, ook wel Endodontische geneeswijze genoemd, noodzakelijk. Tijdens deze behandeling wordt het wortelkanaal schoongemaakt. Indien dit te laat gebeurt, kan de ontsteking zich uitbreiden naar het kaakbot.

De wortelkanaalbehandeling

Wat is een wortelkanaalbehandeling?’ Deze vraag krijgen we met regelmaat van onze patiënten. Ten eerste zal de locatie, waar het ontstoken wortelkanaal is, vastgesteld moeten worden. Hiervoor dient u een afspraak bij uw tandarts te maken. Wij hebben extra aandacht voor patiënten die angst voor de tandarts hebben. Vervolgens zal uw pijnklacht, met behulp van één of meerdere röntgenfoto’s, zo goed mogelijk in kaart gebracht worden. Ten derde krijgt u, voorafgaand aan de wortelkanaalbehandeling, een lokale verdoving. Deze verdoving zal ongeveer na drie tot vier uur uitgewerkt zijn.

t

Om bij het wortelkanaal te komen, wordt er van bovenaf in de tand geboord. Waarop de tandarts het ontstoken weefsel zal verwijderen. Aan de hand van kleine vijltjes en desinfecterende vloeistof wordt het kanaal gereinigd. Het is van uiterst belang dat er geen ontstoken resten achterblijven. Tot slot worden de lege wortelkanalen weer dichtgemaakt en de betreffende tand of kies gevuld. Na de behandeling kan de geholpen tand of kies nog een lange tijd mee. Indien de kies dusdanig verzwakt is dat deze niet gevuld kan worden, dan zal de tandarts een kroon aanraden. De duur en frequentie van de behandeling, kan sterk verschillen en hangt af van het aantal ontstoken wortelkanalen. In de regel zal u nogmaals moeten terugkomen om de behandeling af te ronden

Wat zijn de kosten van een wortelkanaalbehandeling?

De kosten van een wortelkanaalbehandeling worden opgemaakt in een begroting. Hierin staan de te verwachten bedragen van de behandelingen omschreven. Voor meer informatie over mogelijke vergoedingen, willen wij u adviseren om uw tandartsverzekering te raadplegen. Mocht u nog vragen hebben over de behandelwijze of de kosten van een wortelkanaalbehandeling, neem dan contact met ons op.

Wij geven u graag uitleg over het ontstaan van uw klachten, de bestaande behandelingen en de nodige preventiemaatregelen. Neem de meestvoorkomende tandartsbehandelingen op onze pagina ‘Behandelingen‘ door.

Signalen van een ontstoken wortelkanaal

Er kan om diverse medische redenen tot een wortelkanaalbehandeling besloten worden. Een veel voorkomende signaal is hevige kiespijn. Hierbij is het levende deel van de tand, ook wel pulpa genoemd, ontstoken en is een zenuwbehandeling door de tandarts essentieel. De zenuwbehandeling houdt in dat de tandarts de zenuw verwijderd, met als doel om u van de pijn af te helpen. Indien u, bij het nuttigen van warme of koude dranken, gevoelige tanden hebt kan dat ook een signaal van een ontstoken wortelkanaal zijn.

Wordt patiënt door u hier in te schrijven

De Tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Orion zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van tandheelkundige behandelingen.

Onze zorgverleners zijn aangesloten bij het Kwaliteitsregister Tandartsen en het Register Preventieassistenten

Mondzorg Orion

Mondzorgpraktijk Orion in Utrecht Overvecht is een kleinschalige tandartspraktijk waar de patiënt centraal staat! Wij hechten grote waarde aan uitstekende service en specialistische kennis met veel persoonlijke aandacht voor uw probleem.

Contact

Gambiadreef 58, 3564 ES Utrecht
Email: praktijk@mondzorgorion.nl
Tel: 030 268 4882
Volg ons op:
 Facebook 

De behandeldagen zijn dinsdag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00 uur. Ook is het mogelijk om op zaterdag een afspraak te plannen.
Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur en van 12:30 tot 17:00 uur.
Voor spoedgevallen buiten openingstijden belt u 0900 821 22 30

KvK-nummer 85026735

Bel 0302684882
×

Plan uw afspraak of stel een vraag.
حدد موعدك أو اطرح سؤالاً.

× Afspraken of vragen | مواعيد أو أسئلة