+31 030 268 4882 praktijk@mondzorgorion.nl

Protheses en kunstgebitten

Wilt u meer weten over prothese en kunstgebitten?

Protheses en kunstgebitten in Utrecht

Een kunstgebit, of anders verwoord een tandprothese, ligt los op het mondweefsel. Dit betekent niet dat het makkelijk uit uw mond kan vallen, want onder invloed van het speeksel blijft het kunststof aan het mondweefsel plakken, terwijl de mondspieren ervoor zorgdragen dat het kunstgebit op zijn plek blijft zitten. Vanuit het oogpunt dat de tandprothese enerzijds uit een niet beweegbaar plaatje bestaat terwijl de mond anderzijds een bewegelijk geheel is, zijn wij van mening dat een goed passend kunstgebit zeer belangrijk is. Anders kan dat tot problemen leiden, zoals een pijnlijk ondergebit.

Behandelplan, kosten en verzekering

Voordat de tandtechnieker tot handelen overgaat, wordt er eerst een behandelplan opgesteld. Vervolgens worden er afdrukken van uw gebit gemaakt. In het tandtechnisch laboratorium wordt er een individuele lepel- en beetbepaling gecreëerd. Hiermee is de tandarts in staat om de stand van de onderkaak ten, opzichte van de bovenkaak, vast te stellen.
Aansluitend kiest u, in overeenstemming met de tandarts, voor een kleur en vorm van de tanden. Er wordt eerst een prototype van was gemaakt zodat u deze kunt passen. Indien u helemaal tevreden bent wordt het geperst en kunt u genieten van uw nieuwe tanden.

Behandelplan, kosten en verzekering

U dient rekening houden met een behandelduur van vijf tot zes afspraken. Deze tijd is nodig om tot een passende prothese te komen.
De kosten van een gebitsprothese komen voort uit een begroting. Hierin staan de te verwachten bedragen van de behandelingen omschreven. Een aanvullende verzekering is niet persé nodig. Een volledige prothese wordt namelijk 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u een tandartsverzekering heeft wordt er ook nog een gedeelte vergoed. Ik het kader van uw eigen bijdrage dient u het resterende bedrag zelf te betalen.

Advies

Wij geven u graag uitleg over het ontstaan van uw klachten, de bestaande behandelingen en de nodige preventiemaatregelen. Neem de meestvoorkomende tandartsbehandelingen op onze pagina ‘Behandelingen‘ door.

Word patiënt door u hier in te schrijven

De Tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Orion zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits-medische, acute- en implantologische behandelingen.

Mondzorg Orion

Bij Mondzorgpraktijk Orion werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Orion vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Gambiadreef 58, 3564 ES Utrecht
Email: praktijk@mondzorgorion.nl
Tel: 030 268 4882
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Orion is telefonisch van maandag tot en met donderdag, tussen 09:00 en 17:00, bereikbaar.

KvK-nummer 36052043