+31 030 268 4882 praktijk@mondzorgorion.nl

Protheses en kunstgebitten

Wilt u meer weten over prothese en kunstgebitten?

Protheses en kunstgebitten

Een kunstgebit, of anders verwoord een tandprothese, ligt los op het mondweefsel. Dit betekent niet dat het makkelijk uit uw mond kan vallen, want onder invloed van het speeksel blijft het kunststof aan het mondweefsel plakken, terwijl de mondspieren ervoor zorgdragen dat het kunstgebit op zijn plek blijft zitten.

Voor het plaatsen en aanmeten van tandprotheses werken wij samen met TPL tandtechniek.

Ali van TPL is 1x per week in onze praktijk aanwezig om zelf de afdrukken te maken. Het volledige traject vanaf het aanmeten tot het in de mond plaatsen en nacontrole(s) wordt door Ali verzorgd en bij het eigen tandtechnisch laboratorium vervaardigd.

Behandelplan, kosten en verzekering

Voordat de tandtechnieker tot handelen overgaat, wordt er eerst een behandelplan opgesteld. Vervolgens worden er afdrukken van uw gebit gemaakt. In het tandtechnisch laboratorium wordt er een individuele lepel- en beetbepaling gecreëerd. Hiermee is de tandarts in staat om de stand van de onderkaak ten, opzichte van de bovenkaak, vast te stellen.
Aansluitend kiest u, in overeenstemming met de tandarts, voor een kleur en vorm van de tanden. Er wordt eerst een prototype van was gemaakt zodat u deze kunt passen. Indien u helemaal tevreden bent wordt het geperst en kunt u genieten van uw nieuwe tanden.

Behandelplan, kosten en verzekering

U dient rekening houden met een behandelduur van vijf tot zes afspraken. Deze tijd is nodig om tot een passende prothese te komen.
De kosten van een gebitsprothese komen voort uit een begroting. Hierin staan de te verwachten bedragen van de behandelingen omschreven. Een aanvullende verzekering is niet persé nodig. Een volledige prothese wordt namelijk 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u een tandartsverzekering heeft wordt er ook nog een gedeelte vergoed. Ik het kader van uw eigen bijdrage dient u het resterende bedrag zelf te betalen.

Advies

Wij geven u graag uitleg over het ontstaan van uw klachten, de bestaande behandelingen en de nodige preventiemaatregelen. Neem de meestvoorkomende tandartsbehandelingen op onze pagina ‘Behandelingen‘ door.

Word patiënt door u hier in te schrijven

De Tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Orion zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van tandheelkundige behandelingen.

Onze zorgverleners zijn aangesloten bij het Kwaliteitsregister Tandartsen en het Register Preventieassistenten

Mondzorg Orion

Mondzorgpraktijk Orion in Utrecht Overvecht is een kleinschalige tandartspraktijk waar de patiënt centraal staat! Wij hechten grote waarde aan uitstekende service en specialistische kennis met veel persoonlijke aandacht voor uw probleem.

Contact

Gambiadreef 58, 3564 ES Utrecht
Email: praktijk@mondzorgorion.nl
Tel: 030 268 4882
Volg ons op:
 Facebook 

De behandeldagen zijn dinsdag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00 uur. Ook is het mogelijk om op zaterdag een afspraak te plannen.
Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur en van 12:30 tot 17:00 uur.
Voor spoedgevallen buiten openingstijden belt u 0900 821 22 30

KvK-nummer 85026735

Bel 0302684882
×

Plan uw afspraak of stel een vraag.
حدد موعدك أو اطرح سؤالاً.

× Afspraken of vragen | مواعيد أو أسئلة