+31 030 268 4882 praktijk@mondzorgorion.nl

Vullingen

Wilt u een gaatje vullen in Utrecht Overvecht? Voor vullingen in kies of tand kunt u terecht bij Mondzorgpraktijk Orion. 

Vullingen

Gaatjes, of cariës, ontstaan door tandbederf of een gebroken stuk tand of kies. Dit wordt veelal met een tandkleurige vulling, composiet, hersteld. Deze behandeling is bijvoorbeeld goed uitvoerbaar, wanneer uw voortand gebroken is en gemaakt dient te worden. Maar ook wanneer tanden of kiezen verkleurd zijn zijn vullingen een mooie oplossing.

Eerst wordt de aangedane tand of kies volledig gereinigd en uitgeboord. Vervolgens brengt de tandarts een speciale lijm aan, waardoor de vulling in een later stadium beter gaat hechten. Deze lijm wordt met blauw licht uitgehard. Ten derde wordt de composietpasta in het uitgeboorde, en gereinigde, gaatje in dunne deklaagjes aangebracht en afgewerkt.

T

Vanzelfsprekend streven onze tandartsen en mondhygiënisten ernaar om tandbederf tegen te gaan. Indien de tandarts gaatjes bij u geconstateerd heeft, dan is het noodzakelijkerwijs van belang dat u vroegtijdig de juiste hulp krijgt. Wilt u gaatjes vullen in Utrecht Overvecht? Dan zit u bij onze tandartspraktijk goed.

Wordt patiënt door u hier in te schrijven

Regelmatig Bezoek tandarts of mondhygiëniste

Het is belangrijk om uw gebit regelmatig te laten controleren op tandaanslag. Wanneer de tandarts het tandsteen en tandplak jaarlijks gaat verwijderen, zal dit tot  een gezond gebit leiden. Ook voorkomt het gevoelige tanden maar ook gaatjes in een tand. Dit laatste kan veel pijn kan veroorzaken. De frequentie van uw bezoek aan onze tandarts praktijk is afhankelijk van uw gebitsconditie. Nadien wordt er een nieuwe afspraak gemaakt. Wij vinden het belangrijk om minderjarigen tot 18 jaar, twee keer per jaar te controleren.

T

T

Wij geven u graag uitleg hoe klachten ontstaan, wat de bestaande behandelingen zijn en welke preventie maatregelen u kunt nemen. Neem de meest voorkomende tandarts behandelingen door, op onze “Behandelingen“ pagina te klikken.

De Tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Orion zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van tandheelkundige behandelingen.

Mondzorg Orion

Mondzorgpraktijk Orion in Utrecht Overvecht is een kleinschalige tandartspraktijk waar de patiënt centraal staat! Wij hechten grote waarde aan uitstekende service en specialistische kennis met veel persoonlijke aandacht voor uw probleem.

Contact

Gambiadreef 58, 3564 ES Utrecht
Email: praktijk@mondzorgorion.nl
Tel: 030 268 4882
Like ons op:
 Facebook 
Tandartspraktijk Orion is telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag, tussen 09:00 en 16:30 uur.

KvK-nummer 85026735